Voor Taal en Kunst

English.gif Amateur theatre company at Mechelen, since 1894

Voor Taal en Kunst (VTK) is een theatergezelschap te Mechelen, zonder eigen zaal. Het bestaat al sinds 1894. Vele grote namen hebben er hun eerste acteerervaring opgedaan: Carry Goossens, Vic De Wachter, Hilde Van haesendonck, René en Manu Verreth, Bart De Pauw, Danny Timmermans, Tristan Versteven...

In het eerste decennium van de 21e eeuw bleek het verjongde amateurgezelschap moeilijk kwaliteit en originaliteit met volle zalen te combineren. De betere en interessantere stukken blijven het doel, maar vormen zeker niet altijd de gemakkelijkste weg in het amateurtheater. Bovendien is de concurrentie met het beroepstheater zeer groot.

Door het gebrek aan een vaste theaterruimte kunnen slechts twee vaste producties per jaar gebracht worden. Het gezelschap meent dat dit geen nadeel hoeft te zijn maar hoopt toch hierin verandering te kunnen brengen door te starten met locatieprojecten, wat weer een nieuwe uitdaging zal vormen.

Seizoen 2009-2010Bewerken

1ste productie: 'De Spiegelmaker'

 

Een café. Raymond zit er iedere dag aan de toog. Dat lijkt zo triestig, maar dat is het niet. Hij is geen zatlap. Hij vertelt verhalen. Niet over wat hij wel of niet betekend heeft. Maar over vroeger, over zijn grote liefde, over wachten. Erica luistert vol spanning en wacht tot alles achter de rug is. Michael is het wachten beu en wil aan de toekomst beginnen.

Tekst en regie: Tristan Versteven

met Sharon Versteven, Erik Beullens en Dirk Verbeeck

een locatieproject in Café DE MELAAN, Melaan 40, Mechelen, elke zaterdag van oktober (3, 10, 17, 24 en 31 oktober) telkens om 20u15

ContactBewerken

Externe linksBewerken

BronnenBewerken

VoetnotenBewerken