Speelgoedmuseum

English.gif The Toy Museum at Mechelen
‍'Speelgoed Museum Vlaanderen'‍
Uitgave: Speelgoedmuseum, Mechelen (1996)

Bezig met het laden van de kaart...

Het Speelgoedmuseum van Mechelen is een autoriteit op wereldvlak aangaande de historiek en de presentatie van oud speelgoed. In 1995 kreeg het Mechels museum de titel van Cultureel Ambassadeur van Vlaanderen.

Boek: Speelgoed Museum VlaanderenBewerken

Naar aanleiding van het cultureel ambassadeurschap bracht het Speelgoedmuseum in 1996 het indrukwekkend viertalig boek 'Speelgoed Museum Vlaanderen' uit. In een redactie van onder meer conservator Marc Wellens, die in 2017 na 33 jaar op pensioen zou gaan, beschrijft het in het Nederlands, het Frans, het Engels en het Duits de geschiedenis van het speelgoed, alsook de verschillende thema’s, de herkomst en het belang van (goed) speelgoed. De 222 bladzijden met prachtige foto’s en veel achtergrondinformatie kan zowel de liefhebber, de verzamelaar als het eeuwig kind boeien.

VariaBewerken

  • Sinds juli 2014 wordt de aandacht van treinreizigers op het Speelgoedmuseum gevestigd door een gigantische banner aan de achtergevel.

ContactBewerken

(*) In de zomer van 2022 verhuist het tot in het nieuwe station Mechelen Centraal.[1]

GalerijBewerken

FilmlinksBewerken

Speelgoedmuseum Mechelen 2008
Speelgoedmuseum Mechelen 2015


Mechelen speelstad
Musée du Jouet de Malines


Externe linksBewerken

BronnenBewerken

  1. Mechels Speelgoedmuseum verhuist in zomer 2022 naar nieuw station. Gazet van Antwerpen regio Mechelen (2020-10-15). Nagezien 2021-01-07.

VoetnotenBewerken