Verloren Zoon: verschil tussen versies

189 bytes toegevoegd ,  1 mei 2010 14:12
geen bewerkingssamenvatting
(Bar Popular)
<div class="thumb tright;" style="border:1px solid silver; padding: 3px; float: right; clear: right;"><googlemap version="0.9" lat="51.0266" lon="4.4763" zoom="1517" width="400300" height="300" >(V) 51.0266,4.4763 Vismarkt</googlemap></div>
[[Afbeelding:verlorenzoon.jpg]]
 
 
==Geschiedenis==
Het pand was, in de Jaren '50 en '60 van de 20e eeuw, een volkscafé, genaamd '''De Ster'''.
Het pand was, in de Jaren '50-'60 van de 20e eeuw, een volkscafé, genaamd '''De Ster'''. In 1968 begon '''Zwarte Monne (Edmond Roman)''' daar een soort nachtclub, de '''Psychedelic'''. Deze zaak ging echter vrij vlug op de fles, want het café was met heel beperkte middelen ingericht : het meubilair bestond uit '''kerkstoelen''', die hij aan 5 Frank (0,12 euro) per stuk had gekocht en het plafond had hij ingericht door er '''verfrommelde aluminiumfolie''' tegenaan te nieten.
 
Het pand was, in de Jaren '50-'60 van de 20e eeuw, een volkscafé, genaamd '''De Ster'''. In 1968 begonstartte '''Zwarte Monne (Edmond Roman)''' daarer een soort nachtclub, met de naam '''Psychedelic'''. Deze zaak ging echter vrij vlug op de fles, wantomdat het café was met heel beperkte middelen was ingericht. : hetHet meubilair bestond uit '''kerkstoelen''', die hijMonne aan '''5 Frank (0,12 euro)''' per stuk had gekocht, en het plafond had hijwas ingericht door er '''verfrommelde aluminiumfolie''' tegenaan te nieten.
Midden 1969 begonnen '''Theo Dams en Rob Feremans''' de glitter van de psychedelic af te breken en openden in november 1969 een bruin cafe met de naam '''De Verloren Zoon''', met goedkope spaghetti, boterhammen met spek en zwarte en witte pensen op het menu. Ook was er verse soep en goedkope koffie te verkrijgen, voornamelijk voor studenten.
 
Midden 1969 begonnen '''Theo Dams en Rob Feremans''' de glitter van de psychedelicpsychedelica af te breken en openden zij, in november 1969, eenhun bruin cafecafé met de naam '''De Verloren Zoon''',. met goedkopeGoedkope spaghetti, boterhammen met spek en zwarte en witte pensen stonden op het menu. Ook was er verse soep en goedkope koffie te verkrijgen, voornamelijk voor studenten.
Al vlug kreeg het café de naam een '''Hippie-Café''' te zijn, waar tonnen drugs verhandeld werden. In die tijd was het hebben van lang haar al een symptoom van drugverslaving (aldus de brave Mechelse burgers). Er werd in '''Scheppers en de Ursulinnen''' een '''fatwa''' tegen de Verloren Zoon uitgevaardigd, met het gekende omgekeerde effect.
 
Al vlug kreeg het café de naam een '''Hippie-Cafécafé''' te zijn, waar tonnen drugs verhandeld werden. In die tijdperiode was het hebben van lang haar al een symptoom vanvoor drugverslaving, (aldus de brave Mechelse burgers)goegemeente. ErHierdoor werd er in het '''Mechelse Scheppersinstituut'''Scheppers en de Ursulinnen'''Mechelse Ursulinnenschool''' een '''fatwaverbod''' tegen de Verloren Zoon uitgevaardigd, met het gekende omgekeerde effect. '''De Verloren Zoon''' werd hierdoor, voor bepaalde Mechelse jeugd (en al wat zich kunstenaar noemde), de '''place to be'''. De reclame, op de ruit van de Verloren Zoon, met de titel '''"Dit is een kafée"''' werd bedacht door Rob Feremans.
'''De Verloren Zoon''' was voor bepaalde Mechelse jeugd (en al wat zich kunstenaar noemde) de '''Place to be'''. In 1970 trok '''Rob Feremans''' zich terug uit de zaak en begon met '''Etienne Meylemans''' een cafeetje op het [[Zennegat]] : '''Haken en Ogen'''. In 1971 of 72 liet '''Theo Dams''' het café over aan '''Colletje en Wilfried'''.
 
LaterIn 1970 trok '''BoodooRob Feremans''' bijzich Colletjeterug in.uit de Achterafzaak namenen Boodoobegon enmet Colletje'''Etienne Meylemans''' een cafeetje op het '''[[KlapgatZennegat]]''', over.met de Denaam reclame'''Haken open deOgen''' ruiten vanin de1971 Verloren/ Zoon1972 '''"Ditliet isTheo eenDams het café over aan kafée"'''Colletje kwamen van RobWilfried'''.
 
Later trok '''Boodoo''' bij Colletje in. Achteraf namen Boodoo en Colletje het café '''[[Klapgat]]''' over op de '''[[Wollemarkt]]'''.
Momenteel is in het gebouw café [[Bar Popular]] gevestigd.
 
MomenteelAnno 2010 is in het gebouw café '''[[Bar Popular]]''' gevestigd.
 
==Bron==
Controleur, emailconfirmed, phantom
13.059

bewerkingen