Verloren Zoon: verschil tussen versies

522 bytes toegevoegd ,  11 apr 2010 19:17
geen bewerkingssamenvatting
k (10 versies)
<div class="thumb tright;" style="border:1px solid silver; padding: 3px; float: right; clear: right;"><googlemap version="0.9" lat="51.0266" lon="4.4763" zoom="15" width="400">(V) 51.0266,4.4763 Vismarkt</googlemap></div>
[[Afbeelding:verlorenzoon.jpg]]
 
'''De Verloren Zoon iswas een befaamd (en ondertussen allang verdwenen) cafecafé op de vismarktMechelse [[Vismarkt]]'''
 
[[Translation]] : Famous brown pub in [[Mechelen]]
 
[[Translation]]
{{begin}}
 
==Geschiedenis==
Het pand was, in de jarenJaren '50-'60 van de 20e eeuw, een volkscafé, genaamd '''De Ster'''. In 1968 begon '''Zwarte Monne (Edmond Roman)''' daar een soort nachtclub, de '''Psychedelic'''. Deze zaak ging echter vrij vlug op de fles., want Hethet cafecafé was met heel beperkte middelen ingericht. : Het het meubilair bestond uit '''kerkstoelen''', die hij aan 5 Frank 't(0,12 euro) per stuk had gekocht en het plafond maaktehad hij ingericht door er '''verfrommelde aluminiumfolie''' tegentegenaan te nieten.
 
Midden 1969 begonnen '''Theo Dams en Rob Feremans''' de glitter van de Psychedelicpsychedelic af te breken en openden in november 1969 een bruin cafe met de naam '''De Verloren Zoon'''., met Goedkopegoedkope spaghetti, bokesboterhammen met spek, en zwarte en witte pensen stonden op het menu. VerseOok was er verse soep en goedkope koffie te verkrijgen, voornamelijk voor studenten.
 
Al vlug kreeg het café de naam een '''Hippie-Café''' te zijn, waar tonnen drugs verhandeld werden. In die tijd was het hebben van lang haar al een symptoom van drugverslaving (aldus de brave Mechelse burgers). Er werd in '''Scheppers en de Ursulinnen''' een '''fatwa''' tegen de Verloren Zoon uitgevaardigd. , Metmet het gekende omgekeerde effect.
 
'''De Verloren Zoon''' was voor bepaalde Mechelse jeugd (en al wat zich kunstenaar noemde) de '''Place to Bebe'''. In 1970 trok '''Rob Feremans''' zich terug uit de zaak en begon met '''Etienne Meylemans''' een cafeetje op het [[Zennegat]] : '''Haken en Ogen'''. In 1971 of 72 liet '''Theo Dams''' het cafecafé over aan '''Colletje en Wilfried'''.
 
Later trok '''Boodoo''' bij Colletje in. Achteraf namen Boodoo en Colletje het '''[[Klapgat]]''' over. De reclame op de ruit van de Verloren Zoon '''"Dit is een kafée"''' kwam van Rob (ere wie ere toekomt).
 
==Bron==
*...
 
==Galerij==
{{hogekaart}}
<gallery>
Afbeelding:...|'''...'''
Afbeelding:...|'''...'''
Afbeelding:...|'''...'''
</gallery>
 
[[Categorie:Café]]
[[Categorie:Cafe]]
[[Categorie:Uitgaan]]
[[Categorie:CafeHoreca]]
[[Categorie:Verdwenen in Mechelen]]
Controleur, emailconfirmed, phantom
13.059

bewerkingen