Thomas More Hogeschool: verschil tussen versies

32 bytes verwijderd ,  11 okt 2012 09:54
geen bewerkingssamenvatting
(Logo toegevoegd, afdelingen in Mechelen en Sint-Katelijne-Waver, alle campussen + opleidingen toegevoegd/verbeterd , STIP gecorrigeerd, adres alg. diensten toegevoegd.)
Voorheen was deze hogeschool te Mechelen bekend onder de naam ''De Ham'', die verbintenissen had met enkele opleidingen aangeboden in [[Coloma]], en later de ''Katholieke Hogeschool Mechelen'' (KHM). In 2010 gingen de Katholieke Hogeschool Antwerpen en het Instituut De Nayer in de Mechelse buurgemeente [[wp:Sint-Katelijne-Waver|Sint-Katelijne-Waver]] met de KHM in zee met de slogan ''Lessius is More''. Twee jaar later fuseerde men met de Katholieke Hogeschool Kempen. Deze "monsterformatie van hogescholen" in de provincie Antwerpen zou voortaan de naam "Thomas More" dragen.
 
Omwille van de vakantie werden studenten pas na hun terugkeer in september over de wijzigingen geïnformeerd, wat niet bij iedereen in goede aarde viel. Op 9 oktober, bij de academische opening die door 500 personen werd bijgewoond, werd het nieuwe logo gelanceerd.
De naamsverandering viel niet overal in goede aarde door ondermeer de slechte communicatie vanuit het bestuur naar de studenten. Ook werden er vraagtekens geplaatst bij de volatiliteit van het merk Lessius, daar dit onder andere negatieve gevolgen voor naamsbekendheid van de hogeschool zou hebben.
 
De naamkeuze is een eerbetoon aan de Brits katholiek staatsman [[wp:Thomas More|Thomas More]], net zoals de katholieke theoloog [[wp:Leonardus Lessius|Leonardus Lessius]] (Lenaert Leys) een eerbetoon kreeg in 2010.