Thomas More Hogeschool: verschil tussen versies

277 bytes toegevoegd ,  11 okt 2012 09:28
Logo toegevoegd, afdelingen in Mechelen en Sint-Katelijne-Waver, alle campussen + opleidingen toegevoegd/verbeterd , STIP gecorrigeerd, adres alg. diensten toegevoegd.
k (→‎Voorgeschiedenis: Ham was die te Mechelen)
(Logo toegevoegd, afdelingen in Mechelen en Sint-Katelijne-Waver, alle campussen + opleidingen toegevoegd/verbeterd , STIP gecorrigeerd, adres alg. diensten toegevoegd.)
{{translation|Catholic university college in Mechelen}}
<div class="thumb tright;" style="border:1px solid silver; padding: 5px; margin-left: 5px; float: right; background-color: #cacaca;">
[[Bestand:LessiusLogoThomasMore.png|300px|center]]
<center>'''Logo LessiusThomas Mechelen Anno 2012.More'''</center><br>
<googlemap version="0.9" lat="51.023514" lon="4.487014" zoom="16" width="400">
(Z) 51.023554, 4.488215
</googlemap>
</div>
De '''Thomas More Hogeschool''' is een hogescholengroep met afdelingen in [[Mechelen]] en [[wp:Sint-Katelijne-Waver|Sint-Katelijne-Waver]]. Hij is voortgesproten uit een fusie van '''[[Lessius]]''' (Lessius Antwerpen, Lessius Mechelen en Instituut De Nayer) met de '''Katholieke Hogeschool Kempen'''. In 2013 worden de meeste academische opleidingen binnen Thomas More in de [[wp:KU Leuven|KU Leuven]] geïntegreerd, waardoor Thomas More zich uitsluitend op de professionele richtingen toelegt. Net als haar voorgangers maakt de Thomas More Hogeschool deel uit van de associatie van de KU Leuven.
 
==Voorgeschiedenis==
Voorheen was deze hogeschool te Mechelen bekend onder de naam ''De Ham'', die verbintenissen had met enkele opleidingen aangeboden in [[Coloma]], en later de ''Katholieke Hogeschool Mechelen'' (KHM). In 2010 gingen de Katholieke Hogeschool Antwerpen en het Instituut De Nayer in de Mechelse buurgemeente [[wp:Sint-Katelijne-Waver|Sint-Katelijne-Waver]] met de KHM in zee met de slogan ''Lessius is More''. Amper tweeTwee jaar later gooidefuseerde men het Lessiusconcept overboord voor een samenwerking met de Katholieke Hogeschool Kempen. Deze "monsterformatie van hogescholen" in de provincie Antwerpen zou voortaan de naam "Thomas More" dragen.
 
De naamsverandering viel niet overal in goede aarde door ondermeer de slechte communicatie vanuit het bestuur naar de studenten. Ook werden er vraagtekens geplaatst bij de volatiliteit van het merk Lessius, daar dit onder andere negatieve gevolgen voor naamsbekendheid van de hogeschool zou hebben.
 
==Mechelse afdeling==
De afdeling in Mechelen heet '''Thomas More Mechelen'''.
De afdeling in Mechelen heet '''Thomas More Mechelen''' en is onderverdeeld in drie grote [[wp:Campus|campussen]]. De bekendste, aan de [[Zandpoortvest]], heet ''Campus Zandpoort'', waar voornamelijk studenten voor opleidingen leerkracht zitten. Daar zijn ook de campusshop en de bibliotheek van de hogeschool gevestigd. Het relatief nieuwe complex van de hogeschool is modern, sober en praktisch. De architectuur van het gebouw is vooral gefocust op beton en glas.
 
De afdeling in Mechelen heet '''Thomas More Mechelen''' en is onderverdeeld in drie grotebekendste [[wp:Campus|campussencampus]]. De bekendste, aan de [[Zandpoortvest]], heet '''Campus ZandpoortDe Vest''', waar voornamelijkde studentenopleidingen voorbedrijfsmanagement, opleidingenlerarenopleidingen en de opleiding leerkrachtverpleegkunde zittenplaatsvinden. Daar zijn ook de campusshop en de bibliotheek van de hogeschool gevestigd. Het relatief nieuwe complex van de hogeschool is modern, sober en praktisch. De architectuur van het gebouw is vooral gefocust op beton en glas.
Dan is er nog ''Campus De Ham'', ook gelegen aan de Zandpoortvest, maar heeft als adres het [[Raghenoplein]]. In dit gebouw zitten studenten in richtingen Communicatie, waaronder Journalistiek.
 
Dan is er nog '''Campus De Ham''', ook gelegen aan de Zandpoortvest, maar heeft als adres het [[Raghenoplein]]. In dit gebouw zittenvind studentenje inde richtingenopleidingen Communicatiecommunicatiemanagement, waaronderoffice management en Journalistiekjournalistiek.
De derde campus is gelegen aan de [[Kruidtuin]] en omvat het "Toerismegebouw", waar studenten Toerisme & Recreatiemanagement zitten, en het "Kruidtuingebouw", waar aspirant-IT'ers zitten
 
'''Campus Kruidtuin''' omvat het "Toerismegebouw", waar studenten toerisme en recreatiemanagement hun opleiding volgen, en het "Kruidtuingebouw", voor studenten informaticamanagement en multimedia.
Er zijn overigens nog vestigingen (met elk hooguit enkele lokalen en/of ateliers) aan de westzijde van de Zandpoortvest en in de [[Hanswijkstraat]].
 
Op de Zandpoortvest ligt ook nog '''Campus Lucas Faydherbe''', de thuishaven van de opleiding interieurvormgeving.
De sociale dienst van de hogeschool heet <i>'t STIP</i> en is eveneens in de campus Zandpoortvest gevestigd.
 
'''Campus De Nayer''' ligt in Sint-Katelijne-Waver en is gastheer voor de bacheloropleidingen technologie en het departement industriële ingenieurswetenschappen.
 
De '''sociale dienst''' van de hogeschool heet [http://www.stiplessius.eu/mechelen STIP], met studentenantennes op elke campus en een centraal kantoor aan Zandpoortvest 11.
 
De '''directie en algemene diensten''' zijn gevestigd in de gebouwen aan Zandpoortvest 13.
 
==Zie ook==