Verloren Zoon: verschil tussen versies

150 bytes toegevoegd ,  5 mei 2007 14:39
geen bewerkingssamenvatting
[[Afbeelding:verlorenzoon.jpg]]
{{begin}}
 
'''De Verloren Zoon''' is een befaamd verdwenen cafe op de vismarkt.'''
 
 
[[Translation]]
{{begin}}
 
==Geschiedenis==
Het pand was in de jaren 50-60 een volkscafé genaamd '''De Ster'''. In 1968 begon '''Zwarte Monne (Edmond Roman)''' daar een soort nachtclub, de '''Psychedelic'''. Deze zaak ging vrij vlug op de fles. Het cafe was met heel beperkte middelen ingericht. Het meubilair bestond uit '''kerkstoelen''' die hij aan 5 Frank 't stuk had gekocht en het plafond maakte hij door er '''verfrommelde aluminiumfolie''' tegen te nieten.
 
Midden 1969 begonnen '''Theo Dams en Rob Feremans''' de glitter van de ''Psychedelic'' af te breken en openden in november 1969 een bruin cafe '''De Verloren Zoon'''. Goedkope spaghetti, bokes met spek, zwarte en witte pensen stonden op het menu. Verse soep en goedkope koffie voor studenten.
 
Al vlug kreeg het de naam een hippie'''Hippie-caféCafé''' te zijn waar tonnen drugs verhandeld werden. In die tijd was het hebben van lang haar al een symptoom van drugverslaving (aldus de brave Mechelse burgers'''. Er werd in '''Scheppers en de Urselinnen''' een "'''fatwa"''' tegen de Verloren Zoon uitgevaardigd. Met het gekende omgekeerde effect.
 
'''De Verloren Zoon''' was voor bepaalde Mechelse jeugd en al wat zich kunstenaar noemde de ''place'Place to beBe'''. In 1970 trok '''Rob Feremans''' zich terug uit de zaak en begon met '''Etienne Meylemans''' een cafeetje op het [[Zennegat]] : '''Haken en Ogen'''. In 1971 of 72 liet '''Theo Dams''' het cafe over aan '''Colletje en Wilfried'''.
 
Later trok '''Bodo''' bij Colletje in. Achteraf namen Bodo en Colletje het '''Klapgat''' over. De reclame op de ruit van de Verloren Zoon ''dit'Dit is een kafée''' kwam van Rob (ere wie ere toekomt).
==Bron==
*[http://mechelen.blogt.be/mechelen/blog/?itemid=614 Mechelen Blogt]
 
[[Categorie:Cafe]]
Controleur, emailconfirmed, phantom
13.059

bewerkingen