Overleg:Mechelen

There are no discussions on this page.

??? "...De stad Mechelen is een gemeente, daarnaast is Mechelen ook een arrondissement. Het arrondissement omvat ook Klein-Brabant en de Groentestreek..." ???

Hebt ge een referentie voor deze bewering, Henning ?

Is een gemeente geen ander woord voor "dorp" ?

En waar begint Klein-Brabant ? In de buurt van Hombeek, Leest, Heffen of Walem ?

Just2know --Gimycko 20 nov 2010 17:07 (UTC)

Een gemeente, Gimycko, is een staatkundig gebied dat door gemeentegrenzen is afgezet en een eigen bestuursorgaan heeft. Een stad is dus ook een gemeente. Uiteraard zeggen we niet gemeente Mechelen, maar hiermee wordt gewoon het grondgebied van Mechelen bedoeld. Eigenlijk had ik alle gemeenten moeten opsommen die in het arrondissement thuishoren, maar dat lijstje kunnen ze op Wikipedia bekijken (ik heb er een link naar geplaatst). De verwarring met een dorp is begrijpbaar, maar een gemeente is vaak iets meer dan 1 dorp. Katelijne bijvoorbeeld is een gemeente met verschillende dorpen, waaronder St-Kat.-Waver zelf, OLV-Waver en Elzenstraat. Het is toepasbaar op Mechelen. Het is een gemeente die bestaat uit de stad Mechelen, het dorp Walem, Muizen, Hombeek, Leest, Heffen en Battel.
Met Klein Brabant bedoelen we alles ten westen van het grondgebied/de gemeente Mechelen totaan de Oost-Vlaamse grens, ten zuiden van de Schelde en de Rupel. De Groentestreek is de driehoek Mechelen - Lier - Heist-o/d-Berg. Het zijn natuurlijk ruwe schetsen, maar het geeft een idee hoe groot het arrondissement is | Cartoonist | Contact | 21 nov 2010 15:05 (UTC)
Ze spreken er zelfs over om de huidige arrondissementen tot gemeenten te maken, waardoor Mechelen in de toekomst misschien wel over de 300.000 inwoners zou kunnen tellen ;-) Cartoonist | Contact | 21 nov 2010 15:11 (UTC)

300.000 inwoners ? Alstublieft niet ! Bespaar ons daarvan ! ;-) --Gimycko 21 nov 2010 17:55 (UTC)

Terugkeren naar de pagina "Mechelen".