Opa Malyn

English.gif Art centre in Mechelen

Opa Malyn in Mechelen is een open kunstatelier en ontmoetingsplaats voor geïnteresseerden uit en naast de artistieke wereld. Met de term 'open atelier' wil deze vereniging een plek creëren waar theorie en praktijk op een organische manier in elkaar overvloeien en waar ook beginnende beeldende kunstenaars terecht kunnen. Bezielende kracht is Samuel Vanderveken, afkomstig uit Bonheiden.

Opa Malyn vzw stelde voor het eerst zijn deuren officeel open naar het grote publiek op 17 januari 2009, met een lezing van Mark Jonckers en Stef Van Bellingen en een concert van Pauwel Debuck. Gelijklopend was er een groepstentoonstelling van jonge kunstenaars met een grote verscheidenheid aan werken: schilderijen, plastische werken, projecties, 'soundscape performance', glaskunst en textiel.

Opa Malyn bezit 5 werkplaatsen, elk een 100 vierkante meter groot. Vier ervan dienen als werkplek en eentje wordt gebruikt voor lezingen, debatten, films en workshops.

Hun eerste verjaardag vierde Opa Malyn met een vernissage met werk van onder anderen Suleika Van der Jeugdt, Christine Heylen, Katleen Vinck, Bert Jacobs, Dominiek Colpaert, Klaas Van der Linden, Wim Van Cauwenberge, Emilie Bonjé, Dzia, Sam Vanhoovels, Bert Jacobs, Wannes Behaegel, Roa, Hannelore Van Dijck & Griet Herssens en Sam Van Der Veken.

In 2009 werd de tentoonstelling ‍'Connected Divisions'‍ georganiseerd in de winkel Vedea, in de Mechelse Bruul; in 2011 was er de expositie ‍'Bedtime Duologues im Winter'‍ in de voormalige matrassenfabriek in de Onze-Lieve-Vrouwestraat en in 2012 organiseerde Opa Malyn in samenwerking met Kc nOna het kunstenparcours ‍'Ladies And Gentlemen, We Are Floating In Space'‍ tijdens de toenmalige Dijlefeesten.

ContactBewerken

  • Opa Malyn vzw

BronnenBewerken

  • vzw Opa Malyn. Zomer in de Kruidtuin. Leuvenement vzw, Leuven Nagezien 2014-07-12.

VoetnotenBewerken