Jeugdzorg in Gezin

English.gif A former foster service that upon Flemish reorganization maintains the provincial main office in Mechelen
Jeugdzorgingezin.jpg

Bezig met het laden van de kaart...

Jeugzorg in Gezin vzw was sinds de jaren 1970 een erkende dienst voor pleegzorg, die geregeld een oproep deed voor nieuwe pleegouders. Buiten gezinnen konden ook holibi's of alleenstaanden zich opgeven als pleeggezin, alhoewel deze doelgroep vaak niet op de hoogte was van deze mogelijkheid.

Jeugdzorg in Gezin was werkzaam in vier Vlaamse provincies: Vlaams-Brabant, Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Limburg. In elke provincie was een afdeling van de sociale dienst gevestigd en werd dagelijks permanentie georganiseerd.

De administratieve dienst en de directie van de Jeugdzorg in Gezin was in Mechelen gevestigd. De Mechelse afdeling begeleidde over heel Vlaanderen vele kinderen in pleeggezinnen. Dagelijk liepen er vragen binnen om voor kinderen in nood een tijdelijk onderkomen te vinden. Er was duidelijk een tekort want twee kinderen op drie bleven in de kou staan omdat er geen geschikte pleegouder kon gevonden worden.

Een reorganisatie op Vlaams niveau bracht pleegzorg onder bij Pleegzorg Vlaanderen, met provinciale onderverdeling. Aldus voor Mechelen de dienst Pleegzorg provincie Antwerpen. Het adres van zijn hoofdzetel is dat van de eertijdse vzw.

ContactBewerken

Zie ookBewerken

  • KAOS Mechelen, een eveneens naar de provincie Antwerpen overgehevelde pleegzorgdienst.

Externe linksBewerken