Privacybeleid

Hoofdpagina - Portaal - Hoe bijdragen? - Over Mechelen Mapt - Beleid - Contact - Hulp - Forum
Deze pagina is een onderdeel van het totaal van richtlijnen op Mechelen Mapt.Wijzigen en aanmaken

Het bezoeken van een website leidt niet tot publiekelijk beschikbare informatie. Wanneer u een pagina wijzigt, publiceert u een document. Dit is een openbare gebeurtenis en u identificeert uzelf in het openbaar met uw wijziging als auteur.

Inloggen

Wanneer u een pagina publiceert (nieuw of wijziging) op Mechelen Mapt kunt u al dan niet ingelogd zijn.

  • Als u ingelogd bent, wordt u geïdentificeerd door uw gebruikersnaam. Dit kan een echte naam zijn of een pseudoniem. U bepaalt zelf uw naam, sommige namen zijn echter niet toegestaan.
  • Als u niet bent ingelogd wordt u geïdentificeerd door uw netwerk, het IP-adres. Dit is een serie van nummers die uw internetadres voorstelt. Afhankelijk van uw verbinding kan dit nummer gedeeld worden met andere gebruikers of is het een uniek nummer. Met dit nummer kan uw woonplaats of gebied worden geïdentificeerd en in sommige gevallen kan dit ook leiden tot een directe publiekelijke identificatie van uw huisadres. Als u via een computer van uw bedrijf werkt, is het mogelijk dat uw werkgever uw IP-adres en uw bijdragen kan identificeren.

Indien u bezwaar heeft tegen de vrijgave van deze IP-gegevens, wordt u aangeraden gebruik te maken van uw naam of pseudoniem. In die gevallen is uw IP-adres niet openbaar bekend en wordt het maar voor een beperkte tijd intern opgeslagen in de logs.

Gebruikergegevens

Gegevens over gebruikers, zoals de tijden wanneer ze wijzigden en het aantal bijdragen dat zij publiekelijk hebben gemaakt worden publiekelijk beschikbaar gesteld via "gebruikersbijdragen" (Engels: contributions) lijsten en worden soms in geaggregeerde vormen gepubliceerd door andere gebruikers.

Verwijderen van gebruikers:
Gebruikersgegevens kunnen niet worden verwijderd nadat ze zijn aangemaakt. Het kan mogelijk zijn voor een bureaucraat om de naam te wijzigen, maar u dient hiervoor zelf het initiatief te nemen. Mechelen Mapt garandeert niet dat de naam wordt verwijderd. Of specifieke gebruikersinformatie wordt verwijderd is afhankelijk van het beleid binnen het project waar binnen de informatie wordt gebruikt.

Verwijdering van gegevens

Tekst verwijderen van deze wiki is in werkelijkheid geen verwijdering. Onder normale omstandigheden zijn de gegevens nog steeds in de geschiedenis (historiek) op te vragen. Zelfs indien een artikel werd verwijderd, kunnen moderatoren en beheerders zien wat er verwijderd was. Alleen ontwikkelaars zijn in staat gegevens fysiek te verwijderen en er is geen garantie dat dit ooit zal gebeuren, tenzij wettelijk gedwongen.