Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Wijzigingen

Reclamebladen in Mechelen

132 bytes verwijderd, 28 maart
Filmlinks: YtNew; std; deels herschreven; Bron? met probleem in tooltip
{{Translation|Newspapers in Mechelen}}
[[Afbeelding:passepartout.jpg|thumb|250px|<div class="center">'''Afbeelding van de Passe-partout'''</div>]]
[[Mechelen]] kent een aantal specifieke '''reclamebladen''', die wekelijks gratis worden bedeeld. Het tot voor enige jaren vroeger verdeelde '''Centrumblad''', van de persen van de Mechelse Drukkerijen op de [[Ijzerenleen|IJzerenleen]], is verdwenen. Dit reclameblad Het is ondertussen vervangen door de qua inhoud zeer gelijkende '''Passe-Partout''' (Qua inhoud bijna gelijk aan het Centrumblad, maar nu zijn de foto's zijn nu in kleur). Zo ook krijgen de Mechelaars wekelijks gratis in hun bus '''De Streekkrant''', gedrukt op de persen van Roularta in Roeselare.
Ook krijgen ==Voor elk wat wils==In beide bladen staat naast bondig regionaal nieuws vooral van plaatselijke handelaars reclame en van makelaars het uitgebreid gepresenteerde vastgoedaanbod in de Mechelaars wekelijks gratis '''De Streekkrant''' in hun bus geschoven. Dit reclameblad wordt niet in Mechelen gedrukt, maar op stad en de persen van Roularta in Roeselare[[Mechelse rand|randgemeenten]].
In beide reclamebladen vinden de Mechelaars, naast bondig regionaal nieuws en veel reclame van plaatselijke handelaars, ook een uitgebreide presentatie van te kopen huizen van plaatselijke vastgoedmakelaars ([[Ignace Leysen]] uit Mechelen en Winston Schoeters uit [[Mechelse rand#Keerbergen|Keerbergen]]). Mechelaars, die geen van deze reclamebladen reclamefolders of reclamefolders -bladen in hun bus willen terugvindenvinden, kunnen dit de verdelers laten weten door een blauw/rode sticker aan de infobalie in het stadhuis gratis verkrijgbare stickers op hun de brievenbus te bevestigenplakken. Er zijn 2 soorten stickers in omloop:
*Sticker 1: Op het blauwe vlak staat de tekst: "Regionale pers : Neen" - Op het rode vlak staat de tekst: "Folders : Neen". Hiermee geeft men aan dat men geen enkel reclameblad of folder wenst te ontvangen.
*Sticker 2: Op het blauwe vlak staat de tekst: "Regionale pers : Ja" - Op het rode vlak staat de tekst: "Folders : Neen". Hiermee geeft men aan dat men enkel het reclameblad wenst te ontvangen maar geen folders.
De stickers zijn gratis te verkrijgen op de infobalie in het stadhuis van [[Mechelen]]. ==Verordeningen i.v.m. aangaande reclamedrukwerk==
Regelmatig krijgt de stedelijke milieudienst klachten over de bedeling van reclamedrukwerk. Soms wordt de anti-reclamesticker niet gerespecteerd of wordt de reclame voor de deur gelegd of slechts gedeeltelijk in de bus gestoken.
''Het achterlaten van reclame voor de deur of het niet respecteren van de anti-reclamesticker is een overtreding op de stedelijke politieverordening.'' In praktijk komen de klachten echter bij de milieudienst terecht die ofwel de verantwoordelijke uitgever aanschrijft ofwel de Belgische Distributiedienst. Deze gaan alle zelfstandige verdelers in de regio herinneren aan de Mechelse politieverordening.
In eerste instantie vraagt de stad - indien u nooit reclame leest - om een gratis anti-reclamesticker aan te vragen bij haar milieudienst. {{Bron?|Hoe zit het nu: Infobalie 'stadhuis' (zie hoger, en waar precies is die balie nu?) of stedelijke milieudienst (waar)?}} Bij overlast in appartementen moet het Comité comité van Eigenaars eigenaars zelf een goede reclame-locatie reclamelocatie voorzien.
Eventuele klachten over reclamedrukwerk kunnen steeds doorgegeven worden aan de milieudienst op het nummer 015 29 75 48 of via [email protected]
 
==Filmlinks==
<div class="YtOnly YtNew">
<div class="YtA"><div class="YtB">
<youtube width="356" height="200">l5a8WieI_Y8</youtube></div>
Sanoma Mechelen</div>
</div><br />
==Externe links==
*[http://www.passe-partout.be/HomeNL.asp Passe-partout]
*Het dagelijks nieuws over Mechelen in [http://www.gva.be/Antwerpen/2800/ GVA] & [http://www.nieuwsblad.be/Regio/Gemeente/2800/index.aspx Nieuwsblad]
*[httpshttp://asgaupaust.be As Gau Paust] ''(een "fier" Mechels Magazine)'' ==Bronnen==<div class="References"><references /></div>
==FilmlinksVoetnoten==<div class="YtOnlyReferences"><div classreferences group="YtA" style=N"width:250px;"><div class="YtB"><youtube>title=Sanoma Mechelenmovie_url=http://www.youtube.com/watch?v=l5a8WieI_Y8embed_source_url=http://www.youtube.com/v/l5a8WieI_Y8width=252height=200wrap=no</youtube></div></div></div><br />
[[Categorie:Allerlei]]
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
13.369
bewerkingen