Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Wijzigingen

Pieter Jozef d’Avoine

41 bytes verwijderd, 4 januari
k
fx
Tevens vroeg de stad Mechelen, in die periode, aan Pieter Jozef d’Avoine om zijn schouders te zetten onder een projekt om een monument van Rembert Dodoens te bekomen. Dit, met succes afgewerkte, projekt uit 1862 is – tot op de dag van vandaag - nog steeds te bewonderen in de Mechelse [[kruidtuin]].
==BoekenZijn laatste levensjaren==In de laatste jaren van zijn leven gaf Pieter Jozef d’Avoine zijn beroep als arts op om zich volledig te wijden aan zijn literaire onderzoeken. Het zittend leven had zijn gezondheid aangetast, waaronder zijn hart en lever. Na een lijdensweg van een drietal jaar overleed hij, op 51-jarige leeftijd. ==Bibliografie==Als arts schreef Pieter Jozef d’Avoine een aantal boeken werken:
*”Præcipuis peritonæi morbis“ – Antwerpen – 1819
*”Specimen inaugurale pathologica-medicum de praecipius peritonaei morbis” – Antwerpen - 1829
*”Notice sur Jean Corneille Jacobs, docteur en médecine” - 1850
Tevens wilde Pieter Jozef d’Avoine zijn “Analecta medica de la seigneurie de Malines” nog afwerkenvoleinden. Echter, gehinderd Gehinderd door zijn ziekte, zou dit werk niet verder komen als is het echter een onafgewerkt [[Wikipedia:Manuscript (modern)|manuscript]].  ==Zijn laatste levensjaren==In de laatste jaren van zijn leven gaf Pieter Jozef d’Avoine zijn beroep als arts op om zich volledig te wijden aan zijn literaire onderzoeken. Het zittend leven had zijn gezondheid aangetast, waaronder zijn hart en lever. Na een lijdensweg van een drietal jaar zal hij, op 51-jarige leeftijd, overlijdengebleven.
==Externe links==
*[http://www.sartonchair.ugent.be/index.php?id=200&type=file Karel Velle – Pour une histoire sociale et culturelle de la médecine]
==Voetnoten==
==Bronnen==
<div class="References">
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
13.453
bewerkingen