Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Wijzigingen

Leuvense Vaart

102 bytes toegevoegd, 19 mei 2013 16:46
k
Waterweg: diepte: baggerwerken aan de gang.
De Vaart is een [[wp:Kanaal|lateraal kanaal]] naast de Dijle die haar te Leuven voedt: ze verkortte de af te leggen weg tot hun samenvloeiing aan het Zennegat en maakte destijds Leuven bereikbaar, en zelfs heden, met economisch verantwoorde scheepsgroottes. Door recentere Mechelse infrastructuur verloor de Dijle trouwens elke commerciële bevaarbaarheid op slechts ongeveer 5 kilometer na. Deze benedenloop vormt een kilometer voorbij de voormelde monding van de [[Zenne]], samen met de [[Nete]], de [[wp:Rupel|Rupel]], welke amper twaalf kilometer verder in de [[wp:Schelde|Schelde]] uitmondt.
Het kanaal is aan het wateroppervlak 22 tot 32 m en bij de bodem 12 m breed; de waterhoogte is 3,5 m en (maar wordt sinds 2008 in etappes naar 4 m uitgebaggerd, uit vooruitziendheid vermits groter dan nodig), daarboven is een vrije doorvaarthoogte van 6 m. De sluizen halen 60 meter. Vaartuigen tot 51,7 meter lengte (55 m tussen [[Battel]] en Dijle) en 7,55 m breedte behoeven geen aparte vergunning, zodat schepen van [[wp:Kanaal_(waterweg)#Klasse|klasse II]], tot 600 ton, typisch zijn.
Leuven droeg haar kanaal in 1972 over aan het Rijk en een staatshervorming maakte er sinds 1 januari 1989 een gewestelijke waterweg van. De beheerder is Waterwegen en Zeekanaal NV, afdeling ''Zeekanaal'' (jazeker).<ref name="WWK-WWB">{{Citeer web
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
13.438
bewerkingen