Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Wijzigingen

Trektangbrug

34 bytes verwijderd, 9 mrt 2012 16:46
geen bewerkingssamenvatting
{{Translation|Ancient bridge in Mechelen}}
 
[[Afbeelding:trektangbrug1566.jpg|thumb|400px|<center>'''De Trektangbrug anno 1566''']]
De '''Trektangbrug of Grote Koebrug''' in [[Mechelen]] was een brug die over de [[TranslationMelaanvliet]] : Ancient bridge liep in de Koestraat. De Koestraat in Mechelenis de oude benaming voor de huidige [[Frederik de Merodestraat]].
==Beschrijving==De '''Trektangbrug of Grote Koebrug''' in '''In 1894 werd de [[MechelenMelaanvliet]] ''' was een brug die over , vanaf de '''[[MelaanvlietAnkerbrug]](Aan ''' liep in t Groen Waterke), via de '''Koestraat'''. De Koestraat in Mechelen is de oude benaming voor Trektangbrug tot aan [[Befferbrug]] (Kant van de huidige '''Brouwerij [[Chevalier Marin]] ) overwelfd en in de Frederik de Merodestraat]]'''overbouwd door het Seminarie .
In 1894 werd Op de Melaanvlietplaats van het tuintje, vanaf de '''[[Ankerbrug]]''' (Aan '''[['t Groen Waterke]] ''')recht tegenover het Seminarie, via vloeide vroeger de '''Trektangbrug''' tot aan '''[[Befferbrug]]''' (Kant van de '''[[Brouwerij Chevalier Marin]] ''') overwelfd en in de Frederik de Merodestraat overbouwd door het '''[[Seminarie]] '''Melaanvliet.
Op de plaats van het '''tuintje''' (Recht tegenover het Seminarie) vloeide vroeger de Melaanvliet==Externe links==*[http://g.co/maps/j2uag Streetview]
==Galerij==
Controleur, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
12.810
bewerkingen