Rombout Keldermans II: verschil tussen versies

1.613 bytes verwijderd ,  13 aug 2011 11:30
k (Wijzigingen door 81.223.165.29 (Overleg) hersteld tot de laatste versie door Gimycko)
Hij was ook de persoonlijke architect van keizer Karel V door wie hij in 1516 in de adelstand werd verheven.
 
None can doubt the veracity of this aritcle.
==Het geslacht Keldermans==
Bij veel Middeleeuwse gebouwen daagt de naam '''Keldermans''' op. Het betreft hier niet één architect, maar een '''heel geslacht''' van verscheidene generaties, die allemaal iets met '''Kunst''' (Bouwkunst of andere kunsten) te maken hadden.
*'''Jan Keldermans I''' leefde van 1345 tot 1425. Hij was '''beeldhouwer'''.
*'''Jan Keldermans II''' (1375-1445) was de zoon van Jan Keldermans I en was '''architect'''.
*'''Andries Keldermans I''' (geboren in 1400-1488) was de zoon van Jan Keldermans II en combineerde de '''architectuur met de beeldhouwkunst'''. Hij was '''stadsarchitect in Mechelen'''.
*'''Rombout Keldermans I''' (1420-1489) was '''glasschilder'''.
*'''Jan Keldermans III en Matthijs I Keldermans''' waren '''beeldhouwer'''.
*'''Anthonis Keldermans I''' was de zoon van Andries I en combineerde, net als zijn vader, de architectuur met de beeldhouwkunst. Hij volgde zijn vader op als stadsarchitect van Mechelen.
*'''Anthonis Keldermans II''' (op 5 december 1515 overleden in Mechelen) was de zoon van Anthonis I. Ook hij volgde zijn vader op als stadsarchitect in Mechelen, waarna hij '''hofarchitect van [[Keizer Karel V]]''' werd.
*'''Rombout Keldermans II''' (geboren in 1460, overleden in Antwerpen op 15 december 1531) was een andere zoon van Anthonis I. Ook hij was '''stadsarchitect van Mechelen en Hoofd hofarchitect voor keizer Karel V'''.
*'''Laurens Keldermans II''' was de zoon van Anthonis II en volgde Rombout Keldermans II op. Hij was wellicht de eerste om '''[[Wikipedia:Renaissance|Renaissance]]-invloeden''' te gebruiken.
 
[[Categorie:Architecten]]
[[Categorie:Beroemdheden]]
Anonieme gebruiker