Station Mechelen: verschil tussen versies

403 bytes toegevoegd ,  5 jan 2011 03:29
geen bewerkingssamenvatting
Mechelen werd gekozen als middelpunt van een toekomstig spoorwegennet. Een stervormig net zou dat extra accentueren: zuidwaarts naar Brussel en Frankrijk, noordwaarts naar Antwerpen, westwaarts naar Gent, West-Vlaanderen en de kust, en oostwaarts naar Leuven, Luik en de Oostkantons. [[Het Arsenaal]], de landelijke werkplaats van de NMBS bevestigt dat Mechelen nog steeds een belangrijke en centrale functie heeft in België.
 
===NuDe Expokoorts===
In 1837 werd het eerste station opgetrokken. Het was een simpel neoclassicistisch gebouw dat werd gesloopt in 1855. Dit station werd vervangen door een imposant eclectisch gebouw met ijzeren spanten, volgens de plannen van de Brusselse architect [[Wikipedia:Charles-Emile Janlet|Charles-Emile Janlet]] in 1888. Een grote beglaasde hal (die zelfs groter was dan het huidige centraalstation van Antwerpen) met ijzeren spanten overspande vijf sporen met drie perrons. Dit station werd getroffen door een luchtbombardement in 1944. De constructie werd uiteindelijk terug afgebroken in de periode 1958-1960 op vraag van de burgemeester. De man wilde namelijk een stuk wereldtentoonstelling van 1958 in Mechelen brengen door het gebouw te vervangen door een moderne constructie in Expostijl, ontworpen door architect Van Meerbeeck en uiteindelijk voltooid in 1959. Dit is het gebouw dat er vandaag de dag staat. Het is puur functioneel wat de stijl betreft: het gebouw heeft doorgaans rechthoekige vormen en eentonige patronen. Ook de combinatie van gordijngevels en zichtbaar beton is niet onopvallend.
Het huidige station, dat werd voltooid in 1959, is van de hand van '''architect Jan Van Meerbeeck'''. Het kende 2 voorgangers :
 
===De nabije toekomst===
* Na de aanleg van '''de eerste spoorlijn Brussel-Mechelen in 1835''' werd het eerste station opgetrokken in 1837. Het was een eenvoudig '''Neoclassicistisch Gebouw''' dat werd gesloopt in 1855.
Er bestaan plannen om het station af te breken en tegen 2018 moet het nieuwe station operationeel zijn. Deze enorme investering gaat gepaard met de ontwikkeling van de '''[[Arsenaal SiteArsenaalsite]]'''.
 
* Dit station werd vervangen door een imposant '''eclectisch gebouw met ijzeren spanten''', volgens de plannen van de '''Brusselse architect [[Wikipedia:Charles-Emile Janlet|Charles-Emile Janlet]]''' in 1888. Een grote beglaasde hal met ijzeren spanten overspande vijf sporen met drie perrons. Dit station werd getroffen door een '''luchtbombardement''' in 1944 en gesloopt in 1957.
 
Er bestaan plannen om het station af te breken en tegen 2018 moet het nieuwe station operationeel zijn. Deze enorme investering gaat gepaard met de ontwikkeling van de '''[[Arsenaal Site]]'''.
==Adres==
==Externe Links==
*Website [http://www.b-rail.be/main/N/index.php NMBS met reisrouteplanning]
*Zie ook ''[[Wikipedia:Station Mechelen|Wikipedia]]''.
*Meer [http://www.flickr.com/search/?w=all&q=station+mechelen&m=text Foto's]
*Het spoorwegstation in [http://www.flickr.com/photos/[email protected]/377364832/ 1888]
*[http://nl.youtube.com/watch?v=5S6yuz3NqeA Stoomlocomotief in Mechelen]
*[http://www.dkimages.com/discover/previews/946/55100588.JPG Station van Mechelen in de 19e eeuw]
*[http://nl.youtube.com/watch?v=PEFzhaIR3I0 Stationsbuurt in 2018]
 
==Galerij==
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, interfacemoderatoren, phantom, rollback, beheerders
2.497

bewerkingen