English.gif National road connecting southern radial roads to Mechelen.

De N267 is de nauwelijks 350 meter lange Trianonlaan op de grens van Mechelen met Boortmeerbeek en verder nog amper 6 kilometer baan in deelgemeenten van Boortmeerbeek en Zemst. Als zuidelijke randweg van de Mechelse agglomeratie verbindt hij de N26, de N227, de E19 en de N1.

Bezig met het laden van de kaart...

De N267 is enerzijds de Trianonlaan (paars) in het Mechelse Muizen en de Trianondreef in het Zemstse Hofstade en
De N267 is anderzijds deze beide in het Boortmeerbeekse Schiplaken (Hever) en die dreef langs het Zemstse Schiplakenbos (Elewijt),
De N267 is dan de Robert Schumanlaan door een eindje Elewijt en door Weerde en in dit dorp tenslotte de Damstraat.

Slechts één huizenkant van de Trianonlaan ligt op Mechels grondgebied. De rest van de N267 ligt in Vlaams-Brabant. De baan vormt een drukke verbinding tussen de N26 ‍/ Leuvensesteenweg en de E19, alwaar het verkeer via de verkeerswisselaar 'uitrit 11 Zemst' op de autosnelweg kan aantakken. Het verkeer ziet hier immers de kans om de drukke kernen van Muizen en de stad te vermijden. De Trianondreef vormt de zuidelijke omzoming van het sport- en recreatiedomein Hofstade en eindigt in het kruispunt met de N227, de weg door Elewijt, Steenokkerzeel en Sterrebeek naar Tervuren. Westwaarts verdubbelt de rijbaan tot 2x2 rijstroken onder de naam Robert Schumanlaan, die zich volledig op het grondgebied van Zemst bevindt. Ze bedient de verkeerswisselaar met de E19, wordt terug naar 1 rijstrook per rijrichting teruggebracht en krijgt een andere naam vanaf de dorpskern van Weerde. De weg eindigt in een T-splitsing op de N1 Brusselsesteenweg.

TriviaBewerken

Plannen uit de jaren '70 voor een A101 met door het Schiplakenbos een autosnelweg richting Leuven, zijn afgevoerd. In die visie zou het huidige 'Hollandse complex' van de E19-uitrit '11 Zemst' tot klaverblad uitgebouwd geweest zijn.

BronnenBewerken

VoetnotenBewerken