Circusatelier Circolito

English.gif Circus school at Mechelen
Circolito op de IJzerenleen

Circusatelier Circolito is een circusschool in Mechelen. Gestart op 18 januari 2000 met 6 leerlingen, werd er geoefend in de turnzaal van de basisschool De Luchtballon in de Nieuwe Beggaardenstraat. Jeronimo Terrones uit Mechelen maakte van Circolito een creatief en kleurrijk labo waarin de leerlingen en de circustechnieken centraal stonden.

Drie maanden later was de groep enthousiastelingen al uitgebreid tot 45, verspreid over 3 lesgroepen en in augustus 2000 waren er 100 deelnemers voor het eerste circuskamp.

In 2001 verhuisde de school naar de Maria Magdalenakapel in het Klein Begijnhof. Naast de kapel werd er ook een turnzaal, een kleine secretariaatsruimte en een materiaallokaal in gebruik genomen.

In 2010 won de circusschool de Mechelsen Iemer.

In 2013 opende Circolito vzw drie extra circusateliers (Circolito-Putte, Circolito-Vilvoorde en Circolito-Lier). In datzelfde jaar nam de school te Mechelen deel aan de Ommegang in de Cavalcade, met onder andere opvallend stuntwerk op de kantelen van het Hof van Busleyden in de Frederik de Merodestraat.

Op zaterdag 15 januari 2015 zette Circolito zijn vijftiende verjaardag in de kijker met een vuurspektakel op de Grote Markt.[1]

ContactBewerken

FilmlinksBewerken

Jongleerstage bij Circolito
Circusatelier Circolito bestaat 15 jaar


BronnenBewerken

  1. Sillis, Marijn. Circusschool Circolito viert vijftiende verjaardag. Gazet van Antwerpen (2015-01-16) Nagezien 2019-04-04.

VoetnotenBewerken