Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Beschermde Werkplaats

Inhoud

Beschrijving

In 1967 werd de vzw Beschermde Werkplaats Mechelen opgericht. Dit was een initiatief van College van Burgemeester en Schepen. De oprichting gebeurde in samenwerking met de toenmalige Commissie van Openbare Onderstand (nu OCMW).

 

Geschiedenis

De eerste werkplaats bevond zich in de binnenstad (Lange Schipstraat), maar door de voortdurende groei van het werkaanbod en de slechte bereikbaarheid voldeed deze locatie niet meer.

 

Om deze redenen verhuisde Beschermde Werkplaats Mechelen in 1975 naar de Generaal De Wittelaan in het Industriepark Noord. Het gebouw was speciaal ontworpen en ingericht om aan de toenmalige eisen te voldoen.

 

 

Uitbreiding liet hier niet lang op zich wachten, dit zorgde dat een vloeroppervlakte van 4.700m² bereikt werd. Enkele jaren later bleek ook dit ontoereikend. Vlak tegenover het eerste gebouw werd een nieuwbouw opgetrokken. Dit gebouw, operationeel sinds ‘92, heeft een oppervlakte van 4.400m².

 

In 1996 en 1997 startte BWM ook met externe projecten. Deze projecten leidden tot het klantgericht implementeren van een kwaliteitssysteem.

In 2004 breidde BWM opnieuw uit. Deze keer werd gezorgd voor extra kantoorruimten. Een eerste verdieping werd geplaatst op de nieuwbouw van 1992.

 

Heden

In 2008 zijn er verbouwingswerken aan de gang aan het oorspronkelijke gebouw aan de Generaal De Wittelaan.

 

Adres/Contact

Externe Links