Hoofdmenu openen

Mechelen Mapt β

Belven

English.gif Manufacturer from Mechelen

De naamloze vennootschap Belven is een op en top Mechels familiebedrijf met hoofdkwartier in Mechelen en vestigingen in Rusland, Hong-Kong en China.

In 1974 waren Robert en Louis Van Keilegom werkzaam als installateurs van verwarmingstoestellen onder de naam “GVK, Gebroeders van Keilegom”. In 1980 richtte Robert Van Keilegom ‍'Belgium Ventiel'‍ op: een bedrijf dat zich, na een eerste jaar als tussenhandelaar, specialiseerde in het ontwerpen en produceren van afsluitkleppen en kranen voor de water-, chemie- en verwarmingsindustrie, vervaardigd in gegoten materiaal zoals gietijzer, nodulair gietijzer, gietstaal, carbonstaal, roestvrij staal en hoogwaardige materialen. Sinds 1996 beschikt het bedrijf over een ISO 9000-certificaat en de productie voldoet aan de Europese 'Richtlijn Drukapparatuur' 97/23EG sinds 2003, alsook volledig aan Amerikaanse, Duitse en Japanse industrienormen en -standaarden. Belven afsluiters bevinden zich ook in bekende gebouwen zoals het Koninklijk Paleis in Brussel en het gerechtsgebouw in Antwerpen evenals bij het Formule 1-circuit op Yas Island (Abu Dhabi).

De fabricatie gebeurt heden ten dage deels in Italië, Spanje en China doch het ontwerp, het onderzoek, de ontwikkeling en de kwaliteitscontrole bleven in Mechelen. Het bedrijf richt zich heel erg op Rusland, China, Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten. Huidig managing director is Geert Van Mechelen, schoonzoon van Robert Van Keilegom.

In 2007 veranderde de firmanaam in ‍'Belven'‍.

In 2012 werd de ‍'Belven Foundation'‍ in het leven geroepen, een stichting die goede doelen en sociale projecten ondersteunt.

In 2013 betrok de firma een nieuw gebouw in het industriepark Mechelen-Noord, in de Blokhuisstraat, en in datzelfde jaar kende de Voka - Kamer van Koophandel Mechelen haar de ‍'Award Excellente Onderneming'‍ 2013 voor het arrondissement Mechelen toe.

ContactBewerken

  • Belven nv
    • Adres: Blokhuisstraat 24, 2800 Mechelen
    • Tel.: 015 / 29 40 70
    • Fax: 015 / 20 14 13
    • Website: www.belven.be